Een Zorgeloos dagje varen!

Bestuur

 

Het bestuur bestaat geheel uit vrijwilligers die zich geheel kosteloos inzetten om de Stichting te leiden en zoveel mogelijk kinderen een leuke dag te bezorgen.

 

Wij stellen het bestuur graag aan u voor:

 

Voorzitter:           Ben van Haastrecht

Mijn naam is Ben van Haastrecht, getrouwd en woon in Almere.

In mei 2016 werd door de scheidende voorzitter Ad Veen gevraagd hem op te volgen. Hier heb ik met veel enthousiasme positief op gereageerd. Mijn hele leven heb ik mij al verbonden gevoeld met de medemens, die door beperkingen een aanzienlijk moeilijker levensweg te bewandelen heeft. Dit komt niet in de allerlaatste plaats doordat ik uit een gezin kom met een geestelijk en lichamelijk gehandicapte broer, die tot zijn 15e jaar thuis woonde. Na het overlijden van mijn ouders hebben wij, hun kinderen, de zorg overgenomen.

 

Na een tweetal HBO-opleidingen (bouwkunde en bedrijfskunde) heb ik diverse banen op het snijvlak van techniek en commercie bekleed en ben ik sinds enige tijd zelfstandig gevestigd als adviseur.

 

Ik voel mij bevoorrecht dat ik en mijn familie gezond van lijf en geest zijn, waardoor wij kunnen genieten van de goede dingen des levens. Ik besteed graag een deel van mijn energie aan het realiseren van de doelstellingen van One Fine Day, waar ik voor de volle 100% achter sta. Samen met de rest van het bestuur wil ik de activiteiten van de Stichting verder uitbreiden. Via  o.a. professionalisering nog meer kinderen een leuke zeildag bezorgen,  meer boten aan ons binden en  meer (grote en kleine) donateurs werven die ons steunen om onze doelen te bereiken.

 

Volg en steun ons zodat wij samen met u kinderen met beperkingen een onvergetelijke dag kunnen bezorgen.

 

 

Secretaris:           Nelleke Seegers

Mijn naam is Nelleke Seegers, geboren in 1954, getrouwd en ik woon in Almere. Toen  ik gevraagd werd om bestuurslid te worden van de Stichting One Fine Day, hoefde ik hier niet lang over na te denken. Na een uitgebreide carrière in de gezondheidszorg ben ik de laatste jaren werkzaam geweest bij het Speciaal Onderwijs in Amsterdam en omgeving als Arbo-verzuim adviseur.

 

Hoewel ik niet direct in contact stond met de leerlingen, heb ik met eigen ogen gezien hoe ongelooflijk gemotiveerd leerkrachten zijn om jonge mensen met een beperking voor te bereiden op de maatschappij. Ik wil daar graag mijn steentje aan bij dragen.

 

 

Penningmeester:           Ben de Loos

Graag stel ik mij aan u voor. In augustus 2013 ben ik benaderd om actief mee te doen in het reilen en zeilen Van Stichting One Fine Day. Geen gespreid bedje, maar een stichting met een prachtige doelstelling.

De Stichting bestaat al sinds 2001 en had behoefte aan nieuw bloed om die doelstellingen te verwezenlijken. Met mijn achtergrond probeer ik de zaak zakelijk neer te zetten, heldere doelstellingen en een degelijk framework.

 

Als penningmeester hou ik mij niet alleen bezig met beheer van geld maar vooral met het aantrekken van geld. En daar heb ik u sponsors, vrienden van de Stichting voor nodig.

 

Inmiddels zijn er diverse flinke stappen gezet, eerste sponsors gevonden, ANBI status verkregen, kinderen op de schepen. Hoe meer kinderen, hoe beter. Niets is zo mooi om die lachende kindergezichten te zien na afloop van een dagvaartocht.

 

 

Algemeen lid:           Alex van Klaveren

 

Mijn naam is Alex van Klaveren en ik ben algemeen bestuurslid van stichting One Fine Day.

Deze stichting is mede door mijn ouders in 2001 tot leven geroepen. Vanaf toen tot heden vind ik het prachtig om kinderen een onvergetelijke dag te geven.

 

De reden voor mijn motivatie hiervoor, is dat ik als kind ernstig ziek ben geweest en dat ik meerdere lange periodes in het ziekenhuisbed heb gelegen.

 

Na een zwaar ongeval in 1994 kwam ik wederom in het ziekenhuis en daar heb ik via het Ronald MC Donald huis een jongetje leren kennen die ook ernstig ziek was en niet in zijn eigen land kon genezen. Toen hebben mijn ouders besluiten om het pas aangekochte zeiljacht My Fair Lady in te willen zetten om mindervalide & hulpbehoevende kinderen een mooie dag te geven.

 

Na een langdurig herstel van mijn gezondheid en het in orde maken van het schip hebben wij in het jaar 2000 een eerste vaartocht gevaren voor het Ronald McDonald huis, waarna de resultaten zo mooi waren, dat we dus deze Stichting hebben opgericht. In de vele jaren dat deze Stichting zich inzet, hebben wij inmiddels al meerdere duizenden kinderen een onvergetelijk OFD dag gegeven. Een glimlach van een kind geeft mij de energie om met deze Stichting door te blijven gaan.

 

Zeiljacht My Fair Lady is in 2009 verkocht en vanaf toen hebben wij ook andere schepen gevonden die zich willen inzetten om onze doelgroep kinderen te varen.

 

Zelf ben ik de schipper van zeilschip Bounty (www.zeilschipbounty.nl) en ook met dit prachtige exclusieve schip blijven wij deze stichting ondersteunen.

 

Wilt u onze activiteiten ook ondersteunen? Neem persoonlijk contact op.

 

 

Algemeen lid:                      Anneke Visser

Mijn naam is Anneke Visser, ben geboren in 1954 te Soest. Ik ben getrouwd en woon sinds 2008 op een monumentale Sleepboot.

 

In mijn werkzaam bestaan heb ik erg veel gedaan, van werken met dementerende mensen als ook peuter juf op een peuterspeelzaal. Daartussen heb ik nog van alles gedaan en in veel besturen zitting gehad, ook ben ik 4 jaar raadslid geweest.

 

Buiten dit alles heb ik ruim 30 jaar een toneelgroep gehad en opgeklommen van speler, tot regisseur en auteur. Regelen zit dus een beetje in mijn bloed, daarom maak ik mij ook hard, voor de Stichting One Fine Day zodat kinderen met een beperking een fijne zeildag kunnen beleven op 1 van de schepen.

 

 

Algemeen lid:                      Aart Schippers

Mijn naam is Aart Schippers en ik ben schipper van de Noorderzon en lid van het bestuur van One Fine Day.

Ik heb twee passies en dat zijn mensen en varen. Mijn werk heeft altijd bestaan uit werken met mensen (al of niet met een beperking) en ik had een volwassen zoon die ernstig gehandicapt was en aan deze gevolgen helaas is overleden op 35 jarige leeftijd.

Sinds 1991 vaar ik ook met mensen recreatief of met een bepaald doel bijvoorbeeld met jongeren die naast het varen aan boord ook wat leren.

Ik ben op dit moment pubercoach, keurmeester in het onderwijs en eigen kracht coördinator.

Ik ben blij dat ik een aantal jaar geleden Alex heb ontmoet en kennis maakt met deze prachtige stichting, die een beetje in zwaar weer zat.

Met Alex en het nieuwe bestuur zijn we hard aan de slag gegaan om One Fine Day weer te laten opbloeien.

Met steun van sponsoren, donateurs, vrienden en acties gaan wij er voor zorgen dat heel veel kinderen One Fine Day op het water gaan beleven!

 

 

 

Aspirant lid:        Cees Rijksen

Mijn naam is Cees Rijksen, ik woon in Lelystad, ben getrouwd en heb twee kinderen en vier kleinkinderen.

 

Ik ben weg- en waterbouwkundige en heb gewerkt als coördinator voor het stadsontwikkelingsproces in Lelystad, en later als raadsadviseur en beleidsmedewerker. Inmiddels ben ik gestopt met werken.

 

Ik ben oprichter van de kanoverenigingen in Leiderdorp en in Lelystad. Verder houd ik enorm van reizen en wel het liefste op de fiets in Azië of Amerika.

 

Ik heb in mijn leven, familie en kennissenkring nauwelijks te maken gehad met beperkingen en voel mij zeer bevoorrecht. Nu ik meer tijd heb besteed ik graag een deel daarvan aan de Stichting One Fine Day die jongeren met een beperking een leuke zeildag wil bieden.

Onze sponsors!

  • www.gvn.nl
  • www.mth.nl/news/mth-lelystad/
  • www.advocatenkantoornelck.nl/
  • www.creatievevrienden.nl
  • www.vsbfonds.nl
Design en ontwikkeling: CreatieveVrienden

Copyright © 2017 | All rights reserved | One Fine Day