Een Zorgeloos dagje varen!

Onze schepen

Noorderzon

Noorderzon is een Noorse loodskotter van geklonken staal en gebouwd in 1934.

Het is een gaffel getuigde tweemaster. Vroeger werden deze als zeewaardig bekendstaande schepen gebruikt als loods en als reddingsschepen op zee.

 

Er kan gezeild worden met 10 tot 12 personen. Aan dek is veel zitruimte. Al het werk om te kunnen zeilen moet met de hand gedaan worden dus gasten kunnen de handen flink uit de mouwen steken.

 

Onderdeks is een goed uitgeruste kombuis en een ruime salon. Er zijn veel boeken aan boord en ook spelletjes.

Koffie en thee is altijd gratis en de hele dag voorhanden.

Als gast zul je je al snel thuis voelen en kunnen genieten alsof je met je eigen schip aan het varen bent.

De schipper is Aart, 62 jaar die sinds 1992 vaart met gasten op diverse schepen.

In het verleden zijn er ook veel tochten gevaren waarbij kinderen met een beperking een training volgden aan boord.

Noorderzon heeft daarnaast gediend voor het opnemen van een kinderfilm en is vaak als piratenschip ingezet voor de nationale opkikkerdag.

Sinds een jaar of drie varen we ook voor One Fine Day altijd heel gezellige tochten.

 

De Hoop

 

De Hoop is een nieuw gebouwd schip dat in 2007 te water is gelaten bij de werf in Arnhem, uiteraard zonder haar masten erop. Daarna zijn de masten geplaatst in Enkhuizen en is het schip verder afgetimmerd. Een uitgebreide fotoreportage van de bouw is onder de rubriek Fotoalbum op de site Loggerdehoop.nl te vinden.

 

Het schip beschikt over een gesloten vuilwatersysteem en heeft daartoe tanks aan boord voor 4,5 kubieke meter grijs en zogenaamd zwart afvalwater. De aandrijving van de hoofdschroef, de lieren voor het hijsen en trimmen van de grootzeilen (de Hoop is schoener getuigd en het schoenertuig is voorzien van een wishbone). Ook de boegschroef en de ankerlier (het stokanker weegt 145kg) worden hydraulisch bediend. De schipper/eigenaar is Simon Visser.

 

De Hoop is afgeleid van de haringloggers die in de periode rond 1850 de Noordzee bevoeren om op haring te vissen.

 

Bounty

De naam van het schip geeft direct de sfeer van de tropische Bounty eilanden. Daarbij kent iedereen het verhaal van de muiterij op Bounty vanuit de geschiedenis.

Van 1954 tot 1977 werd dit schip ingezet als viskotter op de Noordzee. Vanaf 2004 is zij omgebouwd tot luxe zeilschip met oog voor comfort, veiligheid en stabiliteit. Daarbij zijn de oorspronkelijke elementen bewaard gebleven. Dit dwars-getuigde schip behoort tot één van de mooiste schepen van Nederland en is tevens een unieke verschijning op de Nederlandse binnenwateren.

 

Kinderen die op Bounty meevaren ervaren in de sfeer van toen met het comfort van nu een educatieve VOC zeilbelevenis. Dit is echt een ‘Once in a lifetime experience’!
Tijdens het palaver (veiligheidspraatje) krijgen de kinderen opdrachten en mogen zij o.a. meehelpen met zeilen, het verzorgen van de inwendige mens en voor de pre-kapiteins in spé is het zelfs mogelijk om het schip te besturen.

 

Dit schip biedt ruimte voor groepen van 15 tot maximaal 50 personen.

Onze sponsors!

  • www.gvn.nl
  • www.mth.nl/news/mth-lelystad/
  • www.advocatenkantoornelck.nl/
  • www.creatievevrienden.nl
  • www.vsbfonds.nl
Design en ontwikkeling: CreatieveVrienden

Copyright © 2017 | All rights reserved | One Fine Day