Een Zorgeloos dagje varen!

Eenmalige acties

Stichting One Fine Day is voor haar inkomen volledig afhankelijk van particulieren en bedrijven. Mede door hun bijdragen hebben wij al vele kinderen en hun begeleiders een dag vol plezier kunnen bezorgen, waarbij zij even de problemen van alledag konden vergeten.

Naast particulieren en bedrijven die ons regelmatig ondersteunen vormen eenmalige acties van personen, bedrijven en overige organisaties een belangrijke bijdrage aan het behalen van onze doelen.

Onderstaand enige voorbeelden van eenmalige acties die in het verleden hebben plaatsgevonden:

April 2017: Tafelronde Lelystad laat zieke kinderen zeilen

Een groep van 34 kinderen en begeleiders van zorgboerderij Hoeve Vredeveld in Lelystad maakte zaterdag op uitnodiging van de Tafelronde 168 Lelystad een zeiltocht op het IJsselmeer.

De kinderen die mee hebben gevaren zijn ernstig zieke kinderen, kinderen met het syndroom van down of kinderen met een autistische achtergrond. Tijdens de bootreis mochten de kinderen helpen met zeilen hijsen, aan het stuurwiel staan en kregen ze van de kapitein een lesje scheepstaal.

De bootreis is aan de zorgboerderij aangeboden door Tafelronde 168 Lelystad en uitgevoerd in samenwerking stichting One Fine Day uit Lelystad. Om deze beleving aan te kunnen bieden heeft Tafelronde 168 Lelystad in december vorig jaar hutspotpakketten verkocht in Lelystad en Dronten. Die actie bracht zo veel geld op dat de serviceclub ook drie speelgoedkisten, volgeladen met piraten-speelgoed,  aan stichting One Fine Day kon schenken.

Tafelronde 168 Lelystad schenkt nog een geldbedrag aan Stichting One Fine Day zodat er nog en zeilboot tocht georganiseerd kan worden, dit keer voor kinderen van jeugdhulporganisatie Vitree.

Januari 2017: Zeilvereniging Histos

De Lelystadse stichting One Fine Day, welke zich bezighoudt met bijzondere zeiltochten voor kinderen met een beperking, ontving afgelopen vrijdag een mooie donatie van de Utrechtse zeilvereniging U.S. Histos. Januari

De zeilvereniging is verbonden aan de Universiteit van Utrecht en organiseert jaarlijks een Goede-Doelen-veiling. Deze keer werd daarmee maar liefst € 3.087,12 opgehaald. De overdracht van de cheque vond in stijl plaats aan boord van zeilschip ‘Bounty’ dat de Bataviahaven als ligplaats heeft. Met de opbrengst kan de stichting weer veel kinderen met een beperking een onvergetelijke zeiltocht op het Markermeer aanbieden.

December 2016: Jumbo-Actie Lelystad

Een van de vestigingen van Jumbo liet klanten, na aanschaf van een beertje, kiezen uit een aantal goede doelen. One Fine Day was een van deze doelen. Hoewel de actie in een zeer korte tijd en vlak voor de kerst werd georganiseerd ontvingen wij de opbrengst van € 150,- voor onze Stichting.

December 2016: Hutspotactie Tafelronde 168, Lelystad

In december verkocht Tafelronde 168 Lelystad biologische hutspot pakketten op meerdere plaatsen in Lelystad en Dronten. Van de opbrengst schonk zij een compleet verzorgde zeildag aan een groep van 40 kinderen met een beperking. Denk aan ernstig zieke kinderen, kinderen met het syndroom van down of kinderen met een autistische achtergrond. De groep bestond uit kinderen van zorgboerderij Hoeve Vredeveld uit Lelystad. De zeildag op het IJsselmeer vond plaats op 29 april. Kinderen mochten o.a. de zeilen hijsen, aan het stuurwiel staan en ze maken kennis met de scheepstaal.

Tafelronde 168 Lelystad is een vereniging die zijn leden op zowel persoonlijk als professioneel gebied uitdaagt tot ontplooiing. De vereniging bestaat uit 13 enthousiaste mannen tussen 25 en 40 jaar. Tafelronde 168 Lelystad voelt zich betrokken bij de gemeenschap en organiseert daarom regelmatig lokale acties en activiteiten.

Oktober 2016: NEA sponsorloop opbrengst 850 euro voor Stichting OFD

Lopers van NEA Volharding hebben een estafette sponsorloop gehouden rond het Markermeer. Het doel was zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting One fine day. Het geld wat hiermee opgehaald is wordt gebruikt om de kinderen met een beperking van eten en drinken te voorzien tijdens de vaartochten.

De lopers vertrokken vrijdag avond om 22.30 uur aan hun rondje van 167 kilometer om het Markermeer. Op de helft werd in Lelystad op één van de deelnemende schepen, Bounty, een cheque overhandigd aan de Penningmeester van de stichting Ben de Loos. Ben had gehoopt op een bedrag van 250 euro maar was zeer verbaasd toen er een cheque van 850 euro overhandigd werd, ruim voldoende voor een compleet vaarseizoen.

Door deze bijdrage heeft de stichting nu meer tijd om opzoek te gaan naar een sponsor voor de komende seizoenen, die het eten voor zijn/hun rekening wil nemen.

Na de koffie met cake en appelgebak vertrokken de lopers weer richting Purmerend om daar precies volgens schema om 16.00 uur aan te komen. Mede door het mooie herfstweer was het een mooie en vooral gezellige tocht.

September 2016 Firma (timmerman)

Om een van onze schepen beter bereikbaar te maken voor rolstoelen heeft <timmerman> kosteloos een prachtige oprijbaan gemaakt. Nu kunnen rolstoelgebruikers snel en veilig de overstap van de kade naar het schip ‘Bounty’ maken.

<foto rijplank bijvoegen>

Wilt u ons ook ondersteunen om nog meer kinderen gelukkig te maken? Dan kunt u di op verschillende manieren doen:

<diverse mogelijkheden met hyperlink>

Onze sponsors!

  • www.gvn.nl
  • www.creatievevrienden.nl
  • www.zeilschipbounty.nl
  • logo-Wits
Design en ontwikkeling: CreatieveVrienden

Copyright © 2017 | All rights reserved | One Fine Day